Sokat segíted a munkánkat, ha elolvasod az alábbiakat, így nagy eséllyel megtudhatod, amire kíváncsi vagy, mi pedig addig készülhetünk a fogadásodra.

Itt minden kérdésedre választ kapsz

Mivel foglalkozik a Ház?


Barbecue! Barbecue – bbq – sütésre specializálódott szabadtéri étterem vagyunk sörkerttel, belső – ingyenes – parkolóval. Szabadtéri időszakon kívül fűthető helyiségekkel rendelkező vendéglátó terekkel.

A fő profilunkat a barbecue húsaink jelentik. Gyakorlatilag egy autentikus bbq-bárt működtetünk. Egy sütés nálunk 7-14 órás művelet. Alacsony hőtartományban füstön sütünk, fatüzeléses eljárással. Válogatott, minőségi – marha esetében import – alapanyagokból.
Barbecue (BBQ) vagy grill?


Barbecue!

Az Őrházban barbecue sütésekre specializálódtunk (nem tévesztendő össze a grillezéssel!).

A bbq alacsony hőfokon, füstön történő sütést jelent, amely hosszú, sokórás munkát és folyamatos odafigyelést követel.

Ezzel szemben a grillezés gyors folyamat, amely magas hőfokon, jellemzően faszénparázson való sütés.
Mikor van BBQ?


Munkaszüneti napokon 12 órától, a készlet erejéig

A pontos nyitvatartást itt találod!

Fenntartjuk a jogot, hogy a fentiektől eltérjünk, ezért a legbiztosabb, ha Facebook posztjaink között tájékozódsz.

Külön megbeszélés alapján lehetőség van rá, hogy a fentiektől eltérő napokon és időpontban is süssünk. Ennek feltétele minimum 100 ezer forintnyi bbq hús megrendelése – ez például és körülbelül 1 tábla marhaszegy és 2 tábla sertésoldalas ára – és 50% biztosíték* kifizetése a tervezett sütést megelőzően legalább 10 nappal.

Ebben az esetben az ételt a helyszínen is el lehet fogyasztani, de elvitelre is tudunk sütni.

* Ha a vásárlás a megrendelő miatt meghiúsul, a biztosíték nem jár vissza, ha azonban a mi hibánkból nem valósul meg, akkor a biztosítékot visszafizetjük.
Kell-e asztalt foglalni?


6 fő alatt nem!

6-9 fő között már foglalunk asztalt, ha nagyon ragaszkodsz hozzá :)

10 főtől biztosabb, ha foglalsz, de foglalás nélkül is nagy eséllyel le tudunk ültetni benneteket. A kertünk több ezer négyzetméteres, tehát biztosan el fogsz férni. Ha esetleg nem találsz ülőhelyet, szólj a személyzetnek, mert valahonnan mindig tudunk szerezni asztalt és széket.

Ha az időjárás nem engedi a kint üldögélést, akkor az étteremben le tudunk ültetni 60-70 vendéget. Nagyobb csapat esetén nem árt, ha szólsz előre.

Foglalást az Asztalfoglalás! menüpontban, esetleg e-mailben tudunk fogadni. Akkor is, ha telefonon megbeszéltük, kérjük, hogy utána az elhangzottakat az említett módon erősítsd meg nekünk! Ugyanis lehet, hogy éppen sütünk vagy vendégekkel foglalkozunk és nincs lehetőségünk jegyzetelni, továbbá az is szükséges, hogy meglegyen az e-mail címed és telefonszámod arra az esetre, ha bármi közbejönne.
Kell-e BBQ-t foglalni?


10 fő alatt nem!

Érkezési sorrendben szolgáljuk ki vendégeinket. Ha esetleg előtted elfogy, még mindig ott a melegkonyhánk, ahol hétről-hétre változó és rendszeresen visszatérő ételekkel is várunk, a heti választékról általában szerdánként posztolunk a Facebook oldalunkon.

Ha a barbecue-t helyszínen fogyasztásra rendeled, természetesen asztalt is kapsz.

Minél korábban érkezel, annál biztosabb, hogy nem maradsz le semmiről. Lásd a „Mikor van bbq?” bekezdést! Ha mégis később jönnél, csörögj ránk a +36 70 253 2148 – nyitvatartási napokon 10-20h között hívható – számon és megmondjuk, hogy éppen hogy áll a készlet.

10 főtől nem árt, ha előre foglalsz e-mailben.

Az a biztos, ha a foglalásodat legalább 10 nappal az érkezésed előtt leadod, mert akkor rendeljük a húsokat.
Milyen BBQ ételek lesznek?


Ausztrál vagy USA marhaszegyet és duroc sertésoldalast szinte mindig sütünk.

Ezen kívül elképzelhető marhaborda, -nyelv, sertéstarja, -dagadó, göngyölt-kötözött malacfejhús, sült császár és más finomságok.

A heti kínálat változó, függ a beszerezhető alapanyagok minőségétől és mennyiségétől.

A várható választékról – és programjainkról – igyekszünk minden héten a Facebookon tájékoztatni.
Hogyan jutok el az étterembe?


Ezen a weboldalon a „Mikor és hol?” menüben vagy a Facebook névjegyünkben minden elérhetőségünket és a megközelítést is megtalálod.
Hol és mennyiért tudok parkolni?


Ingyen!

A kerítésünkön belül, a terület főútjától balra, a hátsó épületeink kezdetéig. Továbbá a területünk közepén található beton placcon, ha helyet biztosítasz vendégeink közlekedéséhez.

Kérjük, hogy ne parkolj „lazán”, vagyis úgy állj be az egyes – fákkal elválasztott – helyekre, hogy van, ahol 2, 3 vagy több autónak is el kell férnie.

Arra is megkérünk, hogy ne parkolj a bejárat közepén, a közlekedési utakat és munkaterületet elzárva. Köszönjük!

Ezen kívül a tahi hídláb déli oldalán találsz egy nagy ingyenes parkolót.
Hogyan üzemel az étterem?


Nem vagyunk klasszikus értelemben vett étterem. Barbecue-büfé jelleggel üzemelünk, vagyis a bbq pultunknál tudsz kérni. Veszel egy tálcát, teszel rá egy zsírpapírt, evőeszközt, szalvétát, elveszed a köreteket, azt is ráteszed. A tálcát ráteszed a mérlegre. Ne aggódj, ezután fogjuk lenullázni a mérleget! Megmondod melyik húsból kérsz, megmutatod hol vágjuk le a szeletet – vagy hogy hány dekát kérsz – és mi lemérjük a súlyát. Vegyesen is kérhetsz, sőt, javasolt!

Legjobb, ha először a medence mellett álló italpultnál kérsz italokat, azokat ott fizeted. Elfoglalsz egy asztalt, utána a melegkonyhánknál kérhetsz levest, aki akar, onnan kérhet főételt is. Végül gyere a bbq pulthoz, így a hús nem hűl ki, ami elég rossz lenne.

A húsok után bedobhatsz egy desszertet is – ha még fér –, amit szintén a melegkonyhán találsz. És ne feledkezz meg a folyadék utánpótlásról sem: sör, fröccs, házi limonádé és háziszörp, nekünk mindegy, csak szomjas ne maradj!

Ha valami megmarad, a bbq pultnál vagy a nyári konyhán kérhetsz alufóliát vagy elviteles habdobozt a csomagoláshoz.

Kerthelyiséges időszakban megköszönjük, ha – miután végeztél – a tálcádat, tányérokat visszahozod és leteszed a bbq pult melletti asztalra vagy hordókra.

Barbecuementes napokon – vagyis a kerthelyiséges időszakban hétköznap – egytál ételeinkkel, hamburgerekkel várunk. És persze finom italokkal.
Mik az árak, van-e étlap?


Nincs étlapunk! A választék változó.

Azért egy hozzávetőleges tájékoztatást itt adunk a ételeink árairól*:

 • Barbecue marha 1900 HUF/10 dkg

 • Barbecue sertés- és csirke 1000 HUF/10 dkg

 • Barbecue szósz, saláták, köretek 300-500 HUF/adag

 • Hamburger 1700 HUF-tól

 • Egyéb egytálételek, levesek, desszertek 1000-2500 HUF

* Az árváltoztatás jogát fenntartjuk
Mekkora egy adag BBQ?


Ahány grammot kérsz!

Abból és annyit kérsz, amiből és amennyit szeretnél. A szemed láttára szeljük neked a húst, utána mérjük a súlyát. Az a tapasztalat, hogy kb. 4500-6000,-ből jön ki egy felnőtt adag, side-okkal (köret, saláta, stb.) együtt.

Azért van néhány speciális eset, például a sertésoldalast csak bordánként tudjuk vágni, a tarját – ami kb. 30 dkg – csak egyben adjuk ki. Természetesen ezeket is grammra lemérve.
Mivel lehet fizetni?


Készpénzzel vagy bankkártyával!

Szép kártyát nem tudunk elfogadni.
Kempingezni lehet?


FIGYELEM! A kemping bezárt!
A medencehasználat ingyenes?


FIGYELEM! A medence nem üzemel!
Állatbarát a hely?


Igen!

Azonban kérjük, hogy kedvenced ne zavarja mások étkezését és kikapcsolódását. Ne hagyd felügyelet nélkül és tarts tisztaságot utána!

Itt-ott találsz vizestálat, ha nem friss a víz, töltsd újra a mosdóban.
Lehet-e elvitelre kérni BBQ-t?


Igen! De óvd a környezetet és a pénztárcádat! Hozz elviteles dobozt, így nem kell fizetned a csomagolásért és kevésbé szennyezed a bolygót. Az esetlegesen megmaradt, illetve a külön elvitelre rendelt ételt is be tudjuk csomagolni alufóliába vagy habdobozba – más helyszínen történő elfogyasztáshoz.
Rendezvényeket vállaltok?


Igen! Erről részletesen a BULIZZZ! oldalunkon tájékozódhatsz.
Mi a nyitvatartás?


A pontos nyitvatartásról és a szerviz időtartamokról a „Mikor és hol?” menüpontban tájékozódhatsz. Ha viszont arra vagy kíváncsi, hogy mikor fogy el a barbecue, nézd meg a következő pontot!
Meddig van barbecue?


Amíg a készlet tart! A bbq szerviz időtartamáról a „Mikor és hol?” menüpontban tájékozódhatsz. Mivel a barbecue elkészítése egy gondos előkészítést, alapanyag beszerzést és hosszú, odafigyelést igénylő folyamat, ami ráadásul drága alapanyagokat, nagy mennyiségű faanyagot kíván, nincs lehetőség az egy héttel előre megtervezett mennyiség jelentős módosítására. Tehát, ha sok vendégünk vágyik bbq-ra, akik ráadásul korán érkeznek, – egyre ritkábban ugyan, de – előfordulhat, hogy akár 2-3 óra alatt elfogy a készletünk. Nem vagyunk sem időjósok, sem jövőbe látók, de már képezzük magunkat :) Ennek ellenére sokkal gyakoribb, hogy akár este 9-ig is kitart a húskészletünk. Ne aggódjatok, mindenre van megoldás!

 • Ha legalább 10-en jöttök, foglaljatok 10 nappal előre bbq-t!
 • Ha kevesebben, akkor érkezzetek korán vagy kövessétek a Facebook posztjainkat
 • Esetleg érdeklődjetek telefonon! Habár nagyobb hajtás közepette nem mindig tudjuk felvenni, kérjük ennek megértését...
Milyen italok vannak?


 • az 1649 óta működő cseh Dudák Sörgyár csapolt sörei
 • az 1896-ban alapított Schieszl Borház Balaton-felvidéki borai
 • Márkházi pálinkák
 • házi limonádé és háziszörpök
A bárpult nyitvatartását itt találod.